Zpátky na blog
Vytisknout recept
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Vytisknout recept
4.75
z
20
hlasů
?Recept: Zdravá tvarohová Vánočka (low-carb)?
Zkuste si letos na Vánoce připravit zdravější variantu klasické vánočky. Připravit ji lze totiž zcela bez lepku a cukru za použití tvarohu a ořechové mouky. Naše zdravá vánočka je chutná a lze ji připravit i ve 100% nízkosacharidové variantě.
Doba přípravy
30
minutes
minut
Doba vaření
1
minute
min
Celková doba
31
minutes
minut
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Vegetariánská
Klíčové slovo:
tvarohová vánočka, vánočka, zdravá vánočka
Dávka:
0
Ingredience
2
měkké tvarohy
4
vejce
250
g
másla nebo ghee
335
g
mandlové mouky
140
g
kokosové mouky
1
prášek do pečiva
1
lžička
xantalové gumy
2
lžičky
kůry z bio citronu
1
lžička
vanilkového extraktu
rozinky (dle chuti)
sladidlo (dle chuti)
špetka soli
Na ozdobení
1
vejce
hrst mandlových plátků
Postup
Nejdříve smíchejte všechny sypké ingredience a poté přimíchejte tekuté.
Vypracujte hladké těsto a nechte ho v lednici odpočinout alespoň hodinu.
Poté těsto dáme do formičky na vánočku nebo vánočku upleteme. Pokud pleteme, potřeme vánočku vejcem a posypeme mandlemi.
Pečete na 170 stupňů cca 50 minut.