? Zdravý pekanový koláč
Pokud jste někdy navštívili Kanadu, možná jste ochutnali oblíbený tamní dezert „pecan pie“. Náš pekanový koláč je zdravý, jednoduchý na výrobu a rychle se po něm zapráší.
Doba přípravy 30 minutes minut
Celková doba 30 minutes minut
Chod: Dezert
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: pekanový dezert, pekanový dort
Dávka: 0
Korpus Připravte si lněné vejce smícháním 1 lžičky mletého lněného semínka a 3 lžic vody. Nechte odstát.
Vložte mouku a sůl do velké mísy, dle chuti můžete přidat stévii. Zamíchejte.
Přidejte lněné vejce a vypracujte těsto.
Přes pečící papír vyválejte těsto a přeneste do formy.
Pečeme 10 minut na 175 stupňů.
Náplň Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Ve velké míse smícháme javorový sirup, vejce, pomerančovou kůru, mléko, mletou skořici a vanilkový extrakt.
Rozprostřeme pekany na korpus.
Přelejeme javorovou směsí.
Pečeme 10 minut na 200 stupňů.
Snížíme teplotu na 175 stupňů a pečeme 20-25 minut.