Rychlý nepečený dezert: Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Naposledy aktualizováno 13. 6. 2024 autorem lucie

Pokud milujete rychlé nepečené dezerty, máme pro vás úžasný recept na lahodné čokoládové košíčky s arašídovým máslem. Tento rychlý nepečený dezert je pouze z pár ingrediencí a máte ho připravený za 10 – 15 minut. Nejdéle trvá až čokoláda ztuhne, ale to můžete urychlit, když dáte čokoládové košíčky na chvilku do mrazáku. Náš rychlý nepečený dezert je bez vajec, bez lepku a při použití veganské čokolády je i bez laktózy.

Rychlý nepečený dezert: Čokoládové košíčky s arašídovým máslem
Rychlý nepečený dezert: Čokoládové košíčky s arašídovým máslem lze vyrobit i bez laktózy a bez cukru při použití veganské čokolády či čokolády bez cukru.

Jsme přesvědčeni, že tyto čokoládové košíčky jsou nejlepší nepečený dezert, který můžete během čvrt hodiny vytvořit. Základ tvoří ovesné vločky, které jsou skvělým zdrojem vlákniny, arašídové máslo a kokosový olej.

Čokoládové košíčky jsme osladili javorovým sirupem a níže vám dáme další tipy, jaké alternativy k cukru lze v receptu použít. Čokoládová poleva je připravena z té nejkvalitnější belgické čokolády, která udělá z rychlého receptu dokonalý gurmánský zážitek.

Z čeho se vyrábí tento nepečený dezert

Nepečené ovesné košíčky s arašídovým máslem a čokoládou jsou vyrobeny z několika základních ingrediencí, jsou přirozeně bezlepkové a lze je vyrobit i vegansky, bez laktózy a bez cukru, záleží, jakou čokoládu použijete.

Základ tvoří ovesné vločky, které jsou skvělým zdrojem vlákniny, kokosový olej a javorový sirup, který používáme jako sladidlo.

Košíčky jsme se rozhodli naplnit arašídovým máslem, ale níže vám dáme tipy, jaká jiná másla použít, pokud nemůžete arašídy. Košíčky jsme zalili belgickou mléčnou čokoládou, ale samozřejmě lze použít i hořkou čokoládu nebo veganskou čokoládu.

100 Kč sleva na první objednávku

Jak osladit nepečený dezert bez cukru

V našem receptu na nepečené ovesné košíčky používáme javorový sirup, který je skvělou alternativou k rafinovanému cukru. Javorový sirup dodává jemnou karamelovou sladkost a zároveň je bohatý na antioxidanty a minerály, jako je mangan a zinek.

Pokud chcete nahradit cukr při pečení, máte několik možností. Kromě javorového sirupu můžete použít med, agávový sirup nebo datlový sirup, které jsou také přírodními sladidly a dodávají různou chuťovou variabilitu.

Pro nižší glykemický index a méně kalorií můžete také sáhnout po erythritolu, čekankovém sirupu nebo stévii. V tomto receptu doporučujeme používat tekutá sladidla, abyste nezměnili konzistenci výsledného dezertu.

Skladem 189 Kč
Arašídové máslo s jemnou konzistencí vás opravdu překvapí. Je 100% přírodní a neobsahuje žádný přidaný cukr.
Skladem 169 Kč
Čekankový sirup se vyrábí unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Je to přírodní sladidlo s jemnou, lehce karamelovou chutí, které se skvěle hodí do různých receptů.
Skladem 195 Kč
Nejoblíbenější javorový sirup, který má skvělou chuť a velice příjemnou vůni. Jedná se o 100% javorový sirup bez přidaných látek a aromat. Grade A označuje světlou barvu javorového sirupu. Skvěle se hodí na palačinky nebo lívance, přidejte si jej místo cukru do jogurtů nebo do vaší oblíbené snídaňové kaše.

Čím nahradit arašídové máslo, pokud ho nemůžu?

Pokud nemůžete arašídy nebo je nemáte rádi, můžete místo arašídového másla použít mandlové, makadamové nebo lískooříškové máslo. Každé z těchto másel dodá košíčkům jinou chuť, takže klidně můžete experimentovat a naplnit každý košíček jiným máslem!

Pro milovníky čokolády a oříšků je tu ještě jedna skvělá možnost – naplnir košíčky zdravou Nutellou nebo Proteinelou.

Rychlý nepečený dezert: Čokoládové košíčky s arašídovým máslem
Čokoládové košíčky s arašídovým máslem neobsahují vejce ani lepek.

Proč je čokoláda Callebaut nejlepší

Když přijde na výběr čokolády na dezerty, belgická čokoláda Callebaut je nepochybně tou nejlepší volbou. Tato belgická čokoláda se vyrábí již více než sto let a je známá svou superprémiovou kvalitou. Callebaut používá pouze ty nejlepší kakaové boby, které pečlivě vybírá a zpracovává přímo v Belgii.

Nedostupné 249 Kč
Nemůžete mléko, ale milujete čokoládu? Pak pro vás máme veganskou variantu čokoládových peciček. I bez přidání mléčných složek si belgická hořká čokoláda zachovává plnou a intenzivní chuť kvalitního kakaa. Je ideální pro ty, kteří hledají alternativu bez kompromisu v chuti.
Skladem 199 Kč
Nejoblíbenější belgická mléčná čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Ochutnejte a nechte pomalu rozpustit na jazyku. Takto si nejlépe vychutnáte její jemnou, mléčnou chuť s karamelovými tóny.
Skladem 199 Kč
Ikonická belgická hořká čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Má bohatou kakaovou, hořko-sladkou chuť. Využijte na mlsání, ale i jako kvalitní ingredienci při vaření a pečení.

Jak vyrobit nepečené ovesné košíčky

Nepečené ovesné košíčky s arašídovým máslem a čokoládou jsou jednoduché na přípravu a hotové během chvilky. Začněte tím, že smícháte ovesné vločky, arašídové máslo, kokosový olej, javorový sirup a špetku soli ve velké míse. Směs dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne kompaktní hmota.

Tuto směs pak vtlačte do formiček na muffiny, čímž vytvoříte základ košíčků. Na tuto vrstvu naneste arašídové máslo – můžete ho použít samotné, nebo smíchané s trochou javorového sirupu pro sladší chuť.

Poté rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nalijte ji na arašídovou vrstvu. Pokud máte rádi kontrast chutí, posypte košíčky vločkami soli. Nechte košíčky ztuhnout v lednici po dobu 30-60 minut, aby ztuhla čokoláda.

Rychlý nepečený dezert: Čokoládové košíčky s arašídovým máslem
Rychlý nepečený dezert: Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Pozor, nenechávejte je tam příliš dlouho, jinak vám ztvrdnou – pokud se tak stane, musíte je před podáváním nechat delší dobu mimo lednici.

Tipy na další rychlé recepty s čokoládou

FAQ

Jakou čokoládu mám použít na nepečené ovesné košíčky?

Doporučujeme použít kvalitní hočkou nebo mléčnou belgickou čokoládu, jedna z nejkvalitnějších je určitě čokoláda Callebaut.

Jak dlouho trvá příprava nepečených ovesných košíčků? 

Příprava trvá přibližně 10-15 minut, poté je potřeba košíčky nechat ztuhnout v lednici asi 30-60 minut.

Co dělat, když jsou košíčky po vyndání z lednice příliš tvrdé?

Je to způsobeno vlastnostmi kokosového oleje, stačí je nechat při pokojové teplotě změknout.

Jaká další másla lze použít místo arašídového másla?

Můžete použít mandlové máslo, kešu máslo nebo jakékoliv jiné ořechové máslo podle vaší chuti.

Můžu použít jiné sladidlo místo javorového sirupu? 

Můžete použít čekankový nebo datlový sirup či med.

Jak dlouho můžu košíčky skladovat?

Nepečené ovesné košíčky můžete skladovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až týden. V mrazáku je můžete skladovat až 3 měsíce.

Rychlý nepečený dezert

Nejlepší nepečený dezert: Ovesné košíčky s arašídovým máslem a čokoládou

Rychlý bezlepkový nepečený dezert, který je bez vajec a lze ho připravit i bez cukru a vegansky (záleží na čokoládě, kterou použijete). Tyto nepečené ovesné košíčky s arašídovým máslem a čokoládou jsou ten nejlepší nepečený dezert, který uděláte během 15 minut.
Chod Dezert
Kuchyně Americká
Dávka 12 košíčků

Ingredience
  

Postup
 

  • Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, arašídové máslo, kokosový olej, javorový sirup a špetku soli.
  • Směs vtlačte do připravených formiček na muffiny.
  • Doprostřed naneste arašídové máslo. Můžete ho použít samotné, nebo do něj vmíchat lžíci javorového sirupu či jiné sladidlo.
  • Rozpusťte ve vodní lázni čokoládu a nalijte ji na arašídovou vrstvu. Na vrch můžete nasypat vločky soli.
  • Nechte košíčky ztuhnout v lednici (cca 30-60 minut). Nenechávejte je tam déle, ať není těsto tvrdé.
Klíčové slovo čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem, nepečený dezert
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




6 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin6