Domácí Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem

Naposledy aktualizováno 19. 3. 2024 autorem Pavlína

Pokud milujete Reese‘s nebo kvalitní belgickou čokoládu a arašídové máslo, tento recept na čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem je přesně pro vás. Náš čokoládový dezert s arašídovým máslem je neskutečně jednoduchý, zdravější než všechny kupované alternativy a stačí vám na něj jen pár ingrediencí, lednička a formičky na muffiny nebo papírové košíčky.

Co to je Reese’s a kde se vzaly?

Nevíte, co myslíme pod pojmem „Reese’s“? Nikdy jste o nich neslyšeli? U nás v obchodech už na ně sice můžete narazit, ale nejsou tak rozšířené jako v USA.

Domácí Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem
Domácí Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem

Reese’s je značka sladkostí, která je nejvíce známá díky svým produktům „Reese’s Peanut Butter Cups“. Tyto sladkosti ve tvaru košíčků kombinují chuť čokolády a arašídového másla. Reese’s Peanut Butter Cups byly vytvořeny v roce 1928 Harrym Burnettom Reese, který pracoval pro Miltona S. Hersheyho ve společnosti Hershey Chocolate Company, než si založil svou vlastní firmu.

Jak už jsem zmínila, dnes jsou Reese’s velmi populární v USA a v mnoha dalších zemích po celém světě. Kromě původních Reese’s Peanut Butter Cups nabízí značka Reese’s také řadu dalších produktů, jako jsou čokoládové tyčinky nebo různé druhy bonbónů.

Skladem 199 Kč
Ikonická belgická hořká čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Má bohatou kakaovou, hořko-sladkou chuť. Využijte na mlsání, ale i jako kvalitní ingredienci při vaření a pečení.
Skladem 199 Kč
Nejoblíbenější belgická mléčná čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Ochutnejte a nechte pomalu rozpustit na jazyku. Takto si nejlépe vychutnáte její jemnou, mléčnou chuť s karamelovými tóny.
Skladem 189 Kč
Arašídové máslo s jemnou konzistencí vás opravdu překvapí. Je 100% přírodní a neobsahuje žádný přidaný cukr.

Z čeho se Reese’s vyrábí

V klasických Reese’s toho najdete opravdu hodně (kromě arašídů, soli, čokolády a mléčného tuku je tam například sójový lecitin, vanilin, umělá dochucovadla, emulgátor PGPR, dextróza, či konzervant TBHQ), ale na domácí výrobu vám postačí:

Jakou používat čokoládu na výrobu Reese’s

Můžete použít hořkou i mléčnou čokoládu, či její kombinaci. Pokud ale chcete opravdu lahodné čokoládové košíčky, určitě investujte do kvalitní belgická čokolády. Za nás je nejlepší čokoláda Callebaut, která má více než stoletou tradici, je známá svou kvalitou a jedinečností a používají ji hvězdy všech čokoládoven pro výrobu pralinek a dalších pochoutek z čokolády.

100 Kč sleva na první objednávku
Belgická čokoláda do fontány
Belgická čokoláda Callebaut

TIP: Milujete čokoládu? Pak vyzkoušejte cheesecake brownies s tvarohem plné lahodné čokolády.

Značka byla založena v roce 1911 Octaafem Callebautem v Belgii a je známá pro svou couverture čokoládu, obsahující vysoké množství kakaového másla. Tato čokoláda je oblíbena mezi gurmány a odborníky v oblasti gastronomie pro její snadnou zpracovatelnost a konzistentní chuť.

Celý výrobní proces čokolády Callebaut, od kakaového zrna až po hotový čokoládový výrobek, probíhá v Belgii, kde se dodržují tradiční metody pražení celých kakaových bobů. Tato technika, používaná od počátku existence značky, umožňuje zachování a rovnoměrné uvolňování všech chutí a aromatických olejů obsažených v kakaové slupce do čokolády.

Domácí Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem
Domácí Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem

TIP: Jaká je nejlepší čokoláda do fontány?

Na co si dát pozor při výrobě Reese’s

Při výrobě čokoládových košíčků plněných arašídovým máslem je třeba si dát pozor hlavně na to, abyste nespálili čokoládu. Není vhodné ji rozpouštět v mikrovlnce ani v rendlíku. Nejlepší je ji rozpouštět ve vodní lázni.

Plnění košíčků Reese's
Plnění košíčků Reese’s

Pro dokonalý vzhled košíčků je také důležité, abyste při plnění košíčků čokoládou ji rovnoměrně rozprostřeli do krajů formiček a nechali ztuhnout v ledničce předtím, než budete plnit košíčky arašídovým máslem.

Mohlo by vás zajímat: Jak na správné temperování čokolády doma nejen na pralinky

Často kladené otázky

V čem rozpustit čokoládu?

Nejjednodušší je rozpustit čokoládu ve vodní lázni.

Jaká belgická čokoláda je považována za nejkvalitnější?

Obecně patří mezi nejkvalitnější čokolády belgická značka Callebaut, která má více než stoletou tradici, tato čokoláda je považována za top kvalitu mezi gurmány a experty na čokoládu.

Co dělat, když připálím čokoládu?

Když spálíte čokoládu, musíte začít znovu. Spálená chuť už bude cítit v čokoládě a nelze ji nijak zachránit.

Na kolik košíčků je tento recept?

Záleží na velikosti košíčků a jak moc je budete plnit. Pokud máte velké, počítejte s 6-8 kousky, u malých vám může vystačit ale i na 15-20. U těch průměrně velkých to bude tak na 10 kousků

Domácí Reese’s: Čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem

Domácí Reese’s: Recept na čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem

Recept na jednoduché čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem alá Reese's Peanut Butter Cups. Pouze z 5 ingrediencí.
Doba přípravy 20 minutes
Chod Dezert
Kuchyně Americká
Dávka 10 ks

Ingredience
  

Postup
 

  • Ve vodní lázni si rozpusťte 2/3 připravené čokolády.
  • Naplňte dno košíčků na muffiny (papírové formičky nebo silikonové) a pomocí lžíce čokoládu rozprostřete do požadované výšky košíčků.
  • Nechte ztuhnout v ledničce alespoň 30 minut.
  • Připravte si náplň smícháním arašídového másla, kokosového oleje, javorového cukru a soli.
  • Naplňte košíčky směsí.
  • Ve vodní lázni si rozpusťte zbytek čokolády a zalijte jimi košíčky.
Klíčové slovo čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem, dezerty z arašídového másla, recepty z arašídového másla, reese’s peanut butter cups
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




5 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin5