Recept na sicilskou pistáciovou omáčku: rychlá omáčka k těstovinám bez masa

Sicilská pistáciová omáčka: jednoduchou omáčku, kterou máte hotovou za pár minut a skvěle se hodí k jakýmkoliv těstovinám. 

Pistácie jsou tradiční surovinou sicilského jídelníčku, najdete je nejen v místních dezertech, ale používají se i v těstovinových pokrmech a salátech. Dneska si společně připravíme jednoduchou sicilskou pistáciovou omáčku, kterou máte hotovou za pár minut a skvěle se hodí k jakýmkoliv těstovinám.  Lahodná smetanová omáčka z pistácií Náš recept na těstoviny s pistáciovou smetanovou omáčkou vyžaduje jen několik málo…

Přečíst celé

Pistácie: vše, co o nich potřebujete vědět

Kompletní průvodce světem pistácií. Loupané i neloupané pistácie.

Pistácie jsou jedním z nejoblíbenějších oříšků v ČR i ve světě. Nejraději je máme pražené a tak akorát osolené, v rozevřené slupce pro jednoduché vyloupnutí. Víte ale, kde pistácie rostou, jaké obsahují prospěšné látky a co vše z nich lze vyrobit? Co jsou pistácie Pistácie jsou plody rostliny řečíku pistáciového, pěstují se více jak 5 tisíc let a…

Přečíst celé