Recept na sicilskou pistáciovou omáčku: rychlá omáčka k těstovinám bez masa

Sicilská pistáciová omáčka: jednoduchou omáčku, kterou máte hotovou za pár minut a skvěle se hodí k jakýmkoliv těstovinám. 

Pistácie jsou tradiční surovinou sicilského jídelníčku, najdete je nejen v místních dezertech, ale používají se i v těstovinových pokrmech a salátech. Dneska si společně připravíme jednoduchou sicilskou pistáciovou omáčku, kterou máte hotovou za pár minut a skvěle se hodí k jakýmkoliv těstovinám.  Lahodná smetanová omáčka z pistácií Náš recept na těstoviny s pistáciovou smetanovou omáčkou vyžaduje jen několik málo…

Přečíst celé

Pistácie: vše, co o nich potřebujete vědět

Kompletní průvodce světem pistácií. Loupané i neloupané pistácie.

Pistácie jsou jedním z nejoblíbenějších oříšků v ČR i ve světě. Nejraději je máme pražené a tak akorát osolené, v rozevřené slupce pro jednoduché vyloupnutí. Víte ale, kde pistácie rostou, jaké obsahují prospěšné látky a co vše z nich lze vyrobit? Co jsou pistácie Pistácie jsou plody rostliny řečíku pistáciového, pěstují se více jak 5 tisíc let a…

Přečíst celé

Jednoduché dýňové kuličky se semínky a jogurtovým dipem

Dýňové recepty: Dýňové kuličky s jogurtovým dipem

Podzim je obvyklý čas pro sklizeň dýní. Hledáte také ty nejlepší recepty z dýní? Zkuste dýňové kuličky! Jsou ideální jako zdravé mlsání k televizi, jako jednohubky pro návštěvu nebo jako lehká večeře. Dýňové kuličky s dýňovými semínky vám určitě zachutnají. V receptu používáme máslo, ale můžete je připravit i vegansky, pokud je připravíte s olivovým…

Přečíst celé

Recept zdravý a luxusně nadýchaný velikonoční mazanec z tvarohu

Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec ve zdravé variantě bez cukru.

Zkuste si letos na Velikonoce připravit fitness variantu klasického mazance. Velikonoční mazanec lze totiž připravit zcela bez lepku a cukru za použití tvarohu a ořechové mouky. Tvaroh a vejce jsou skvělým zdrojem bílkovin a stačí jen pár lžic oblíbeného sirupu či sladidla a uvidíte, jak si pochutnáte. Na výrobu velikonočního mazance používáme kokosovou mouku a mandlovou mouku, mazanec je proto přirozeně bezlepkový.  Můžu připravit tvarohový…

Přečíst celé