Nejlepší cuketové placičky, které jsou extrémně rychlé

Naposledy aktualizováno 7. 7. 2024 autorem lucie

Nevíte, co s cuketou? Pak jsou tyto nejlepší cuketové placičky přesně pro vás. Jsou jednoduché na přípravu, extrémně chutné a můžete je podávat s lahodným jogurtovým dipem. Pojďme se podívat, jak je jednoduše vyrobit.

Zdravé a rychlé cuketové placičky můžete udělat i v troubě, aby nebyly smažené.
Cuketové placičky lze vyrábět i v troubě

Proč je cuketa zdravá?

Cuketa je skvělým zdrojem vitamínů a minerálů, které podporují celkové zdraví. Obsahuje vitamín C, který posiluje imunitní systém, a vitamíny skupiny B, které podporují metabolismus.

Cuketa je také bohatá na vlákninu, která podporuje zdravé trávení a pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi. Díky nízkému obsahu kalorií a vysokému obsahu vody je cuketa ideální pro ty, kteří sledují svůj příjem kalorií a chtějí udržet hydrataci.

Naše cuketové placičky jsou extrémně jednoduché a rychlé na přípravu
Naše cuketové placičky jsou extrémně jednoduché a rychlé na přípravu

Proč vyrábět cuketové placičky z mandlové moučky?

Mandlová mouka je skvělou alternativou k běžné pšeničné mouce. Je vyrobena z jemně mletých mandlí a je přirozeně bezlepková, což ji činí ideální pro ty, kteří se vyhýbají lepku. Mandlová mouka je bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a vlákninu. Obsahuje také vitamín E, hořčík a vápník. Díky nízkému obsahu sacharidů je vhodná pro nízkosacharidové a keto diety. Dodává placičkám jemnou, ořechovou chuť a pomáhá zlepšit jejich texturu.

Skladem 69 Kč
Mandlová mouka je bezlepkovou a nízkosacharidovou alternativou k běžným obilným moukám. Hojně se využívá při low-carb, paleo a keto dietě na výrobu dortů, palačinek, chleba či pizzy. Bílá mandlová moučka je vyrobena z blanšírovaných mandlí.
Nedostupné 189 Kč
Kvalitní olivový olej lisovaný z pokrutin.
Skladem 89 Kč
Bazalka pravá (Ocimum basilicum) neodmyslitelně patří především k italské kuchyni. Má velmi charakteristickou chuť a vůni. Skvěle dochutí těstoviny, pizzu, polévky a saláty. Jedná se o sušenou nať bazalky pravé, která obsahuje drcené listy, stonky i květy.

S čím podávat cuketové placičky?

Cuketové placičky můžete jíst samotné, nebo si je dát s nějakou přílohou. Skvěle se hodí k bramborám, které můžete připravit na různé způsoby – pečené, vařené nebo jako bramborová kaše.

Naší nejoblíbenější přílohou je jogurtový dip, protože máme vždycky placiček tolik, že brambory nebo kaše už by byla trochu moc… Jogurtový dip připravíte smícháním bílého farmářského jogurtu s nasekanou pažitkou a hladkolistou petrželí, solí a čerstvě namletým pepřem.

100 Kč sleva na první objednávku

Jaký použít sýr na cuketové placičky?

My nejraději máme goudu, protože se jedná o chutný, ale i cenově dostupný sýr, který se dobře rozpouští. Můžete ale použít i cheddar nebo mozzarellu. Moc nedoporučujeme ementál, který se špatně taví.

Cuketové placky podávejte s jogurtovým dipem nebo brambory
Cuketové placky podávejte s jogurtovým dipem nebo brambory

Jak dlouho se cuketové placičky smaží?

Cuketové placičky smažte na středním stupni po dobu 3-5 minut z každé strany, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Hotové placky odkládejte na papírové kuchyňské utěrky, aby se zbavily přebytečného oleje.

Jak dlouho se smaží cuketové placičky?

Smaží se 3-5 minut z každé strany, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

Jak dlouho vydrží cuketové placičky v ledničce?

V ledničce vydrží cuketové placičky až 5 dní, ale nejlepší jsou první den, protože pak přestanou být křupavé.

Můžu cuketové placičky péct v troubě?

Ano, pečte je zhruba 11-18 minut při 200 stupních v horkovzdušné troubě.

Jsou cuketové placičky nízkosacharidové?

Tento recept ne, ale můžete použít pouze mandlovou moučku a pak budou vhodné i na low-carb a keto dietu. Přidejte ale raději ještě jedno vejce.

Jak na veganskou alternativu?

Použijte místo vejce lněná semínka, 1 PL lněných semínek na 1 vejce. Vodu vzhledem k vodnatosti cukety přidávat nemusíte.

Cuketové placičky podávejte s jogurtovým dipem nebo brambory

Nejlepší cuketové placičky, které jsou extrémně rychlé

Tento recept naprosto milujeme, podle nás je to nejlepší recept na cuketové placičky, které jsou naprosto famózní s jogurtovým dipem nebo s bramborami. Navíc jsou extrémně rychlé na přípravu.
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 30 minutes
Chod Hlavní chod
Kuchyně Česká

Ingredience
  

Cuketové placičky

  • 1,5 kg cukety
  • 2-3 vejce
  • 50-100 g hladké mouky dle vodnatosti cukety
  • 50 g mandlové mouky
  • 1 ČL majoránky
  • 1 ČL oregana
  • 2 stroužky Česneku
  • Olej slunečnicový nebo řepkový, na smažení
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

Jogurtový dip

  • 150 g bílého jogurtu farmářský
  • Hrst pažitky
  • Hrst hladkolisté petržele
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

Postup
 

  • Cuketu pořádně omyjte a nastrouhejte najemno. Přidejte k ní zarovnanou lžičku soli a promíchejte.
  • Směs cukety a soli nechte 15 minut odležet, aby cuketa pustila vodu. Poté cuketu vyždímejte od přebytečné vody a dejte do čisté misky.
  • Přidejte vajíčka, mouku, mandlovou mouku, prolisovaný česnek, majoránku, oregano, pepř a sůl. Dobře promíchejte.
  • Rozpalte pánev s olejem na střední stupeň. Udělejte zkušební placku a ochutnejte ji. Těsto by mělo být spíše hustší, kompaktní a na pánvi by se nemělo trhat. Pokud je řídké, přidejte ještě mouku; pokud se trhá, přidejte vejce.
  • Pomocí lžíce vytvářejte placky a smažte je na středním stupni, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  • Hotové placky odkládejte na papírové kuchyňské utěrky, aby se zbavily přebytečného oleje.
  • Mezitím smíchejte jogurt s nasekanou pažitkou, petrželkou, solí a pepřem. Placky podávejte s jogurtovým dipem.
Klíčové slovo cuketové placičky, recepty z cukety
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




6 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin6