Recept: Cheesecake brownies s tvarohem na plech

Naposledy aktualizováno 14. 10. 2024 autorem Pavlína

Milujete cheesecake dezerty a zároveň čokoládové brownies? Pak pro vás máme neuvěřitelně vynikající kombinaci obou těchto oblíbených dezertů. Spojili jsme lahodnou chuť belgické čokolády v brownies s krémem do cheesecaku. Navíc je tento recept na plech, takže nebudete potřebovat žádnou speciální formu. A výsledek? Ten je naprosto boží, tak si pojďte s námi cheesecake brownies s tvarohem na plech upéct!

Co je cheesecake brownies

Pokud neznáte brownies, jedná se o vynikající čokoládový dezert z USA, který je vhodný pro všechny milovníky čokolády. Těsto tohoto dezertu se skládá hlavně z kvalitní čokolády, třtinového cukru, mouky, kakaa, másla a vajec. Pravé čokoládové brownies je obvykle uvnitř ještě vláčné a nahoře má křupavou krustu. 

Cheesecake brownies se ale peče s náplní do cheesecaku, takže je nejen vláčný a na povrchu vytváří mramorovanou kontrastní mozaiku tmavého čokoládového těsta s krémem do cheesecaku. Tato varianta je více svěží a také vás pořádně zasytí. Kromě cheesecake brownies patří mezi oblíbené druhy této čokoládové pochoutky také banánové brownies a zdravé brownies plné ořechů a sušeného ovoce.

TIP: Vyzkoušejte také náš recept na nejlepší čokoládové brownies s lyofilizovaným ovocem.

Jak se peče cheesecake brownies s tvarohem

Pokud znáte klasický recept na čokoládové brownies, tak pro vás tento bude velmi jednoduchý. Důležité je ve správném poměru zkombinovat oba dezerty. 

Z čeho upéct cheesecake brownies

Než se pustíte do pečení, tak je nejlepší si veškeré ingredience připravit dopředu, protože jakmile rozpustíte čokoládu a začnete dělat těsto, bude se rychle ochlazovat a tím bude těžší s ním dále pracovat. Předem si připravte: Kvalitní hořkou čokoládu, máslo nebo ghí, kakao, cukr, mouku, vejce a vanilku nebo vanilkový extrakt.

100 Kč sleva na první objednávku
Nedostupné 249 Kč
Prémiová veganská belgická hořká čokoláda bez mléka, nabízející bohatou a intenzivní kakaovou chuť.
Skladem 459 Kč
Ikonická belgická hořká čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Má bohatou kakaovou, hořko-sladkou chuť. Využijte na mlsání, ale i jako kvalitní ingredienci při vaření a pečení.
Nedostupné 129 Kč
100% přírodní, kakaový, nepražený prášek. Nealkalizovaný.

Kvalitní hořká čokoláda je základ brownies

Ať už děláte jakékoliv brownies, jedná se o recept, který je z velké části tvořen hlavně z čokolády, proto je výběr této suroviny klíčový. Použijte hořkou čokoládu, který má obsah kakaa okolo 50 až 70 % a ideálně není moc sladká. My jsme si oblíbili belgickou hořkou čokoládu bez cukru, která je naprosto vynikající a má bohatou čokoládou chuť. Pokud uděláte těsto z mléčné nebo příliš sladké čokolády, dezert bude přeslazený, protože je v něm docela dost cukru.

TIP: Jste vegani a nevíte, kterou čokoládu použít? U nás najdete přímo veganskou hořkou čokoládu bez cukru, se kterou bude cheesecake brownies výborné.

Jak rozpustit čokoládu na brownies recept

Nejdůležitější část přípravy těsta je rozpuštění čokolády. Nejelpší je belgická čokoláda ve formě čokopeciček i minipeciček, které se rozpouští velmi dobře a rovnoměrně, proto pokud máte tabulku čokolády, nalámejte ji na menší kousky, moc ale tuto variantu nedoporučujeme. Čokoládu spolu s kostičkami másla rozpusťte nejlépe ve vodní lázni. Pokud byste čokoládu rozpouštěli v hrnci na přímém ohni nebo v mikrovlnce, hrozí, že se spálí.

Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni

Připravte si hrnec s vodou, který ohřívejte na mírném ohni, dokud voda nebude mít teplotu okolo 45 °C. Nad hrnec dejte misku s čokoládou a máslem, které během rozpouštění míchejte tak dlouho, dokud nebudou všechny kousky rozpuštěné.

TIP: Jaká je nejlepší čokoláda do fontány?

Jak připravit dokonalé těsto na cheesecake brownies

Jako první smíchejte cukr a vejce, které pořádně vyšlehejte do krémové pěny. To vám zabere zhruba pět minut, aby byla pěna krásně nadýchaná. Do této pěny přidejte rozpuštěnou čokoládu za stálého míchání. Zvlášť do misky prosejte mouku s kakaem, aby těsto bylo hladké, a postupně přisypávejte do vyšlehané směsi s čokoládou. Jakmile se všechny složky spojí, vylijte těsto na plech s pečícím papírem.

Cheesecake brownies s tvarohem

Jak na dokonalý krém na cheesecake brownies recept

Protože samotné brownies je velmi sladké, krém na cheesecake děláme méně sladký, aby se výsledná chuť hezky doplnila. Krém na cheesecake děláme ze šlehačky, tvarohu a čerstvého sýru (klidně ho můžete udělat pouze tvarohový). Jako první vyšlehejte smetanu ke šlehání s citrónovou šťávou a lžící čekankového sirupu (záleží na vás, jak moc sladký krém chcete). Poté přidejte tvaroh a sýr, který společně vyšlehejte.

TIP: Vyzkoušejte také recept na pravý nepečený cheesecake s ovocem.

Jak smíchat těsto s krémem

Aby byl cheesecake brownies nejen vynikající, ale aby také vytvořil na povrchu nádhernou mramorovanou mozaiku, je důležité smíchání těsta s krémem. Jakmile máte vyšlehaný krém na cheesecake, po lžících ho rovnoměrně nanášejte na těsto na plechu. Poté vemte stěrku a začněte s mramorováním, a to tak, že pomalými tahy různými směry částečně smícháte obě složky. Stačí pár tahů přes celý plech.

Dejte si pozor, abyste stěrkou pohybovali pouze do stran, protože jakmile budete míchat krém na cheesecake i dospod, vrstvy se smíchají a mramorování bude namísto dvoubarevné pouze hnědé.

Cheesecake brownies a mramorování

Pečení cheesecake brownies s tvarohem

Troubu předehřejte na 180-200 stupňů °C. A pečte po dobu 25 až 30 minut. Jak poznat, že je cheesecake brownies hotové? Na první pohled uvidíte, jak se bílý krém na cheesecake začíná zbarvovat jemně do hněda. Určitě ale proveďte i test se špejlí. Když už je cheesecake brownies hotové, nechte ho vychladnout venku, aby byl dezert vláčný.

TIP: 19 tipů, čím nahradit vejce při pečení, vaření, obalování a na potření.

Čím ozdobit cheesecake brownies

Protože tento druh brownies má na povrchu krásné mramorování, není třeba ho ničím speciálně zdobit. Pokud ale máte rádi ovoce v moučnících (nebo se vám na první pokud nepovedlo mramorování), klidně ho můžete ozdobit lyofilizovaným nebo čerstvým ovocem. V případě čerstvého ovoce ho můžete nasypat na těsto ještě před pečením, lyofilizované ovoce až po vychladnutí.

Jak dlouho vydrží cheesecake brownies

Protože na rozdíl od klasického čokoládového brownies, které vydrží klidně dva týdny, má tento dezert vrstvu tvarohu a sýru, takže byste ho měli sníst rychleji (věříme, že to určitě nebude problém). Ideální je skladovat ho v lednici, kde vydrží čerstvý týden.

TIP: Vyzkoušejte naše vynikající kávové hrudky v hořké čokoládě!

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Jaká čokoláda patří do cheesecake brownies?

Protože čokoláda je u tohoto čokoládového moučníku nejdůležitější ingrediencí, vybírejte hořkou čokoládu s minimálně 50% obsahem kakaa. Čokoláda by neměla být moc sladká, aby výsledný dezert nebyl příliš sladký. My cheesecake brownies pečeme vždy z belgické hořké čokolády, která dodá celému dezertu extra čokoládový nádech.

Jak dlouho se peče cheesecake brownies?

Cheesecake brownies pečte ve vyhřáté troubě na na 180 až 200 °C, a to po dobu 25 až 30 minut. Po 25 minutách brownies zkontrolujte. Poté ho vytáhněte a nechte vychladnout venku, nikoliv v troubě.

Jak poznat že je cheesecake brownies hotové?

Na rozdíl od klasického čokoládového brownies s křupavou krustou na povrchu musíte cheesecake brownies ke konci pečení více sledovat. Je hotové, když bílá část krému na cheesecake začne pomalu zbarvovat do hněda. V tu chvíli byste ho měli vytáhnout. 

Recept na cheesecake brownies s tvarohem na plech

Recept: Cheesecake brownies s tvarohem na plech

Spojením lahodké chuti belgické čokolády v brownies s krémem do cheesecaku získáte vynikající dezert cheesecake brownies, který si zamiluje každý. Recept na cheesecake brownies s tvarohem na plech je jednoduchý a zvládne ho každý.
Doba přípravy 20 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celková doba 50 minutes
Chod Dezert
Kuchyně Americká
Dávka 1 plech

Ingredience
  

Na těsto

Krém na cheesecake

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g čerstvého sýru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • citrónová šťáva
  • 1 lžíce čekankového sirupu

Postup
 

  • Cukr s vejci vyšlehejte do krémové pěny (zhruba 5 minut šlehání).
  • Ve vodní lázni o teplotě 45 °C rozpusťte čokoládu s máslem za stálého míchání.
  • Rozpuštěnou čokoládu s máslem pomalu přimíchávejte do vyšlehané směsi, dokud se obě složky nespojí.
  • Přidejte mouku s kakaem, špetku soli a vanilkový extrakt a těsto mixujte, dokud se vše nespojí.
  • Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Vyšlehejte smetanu ke šlehání s citrónovou šťávou a čekankovým sirupem.
  • Ke smetaně přidejte tvaroh a čerstvý sýr a vyšlehejte do krému na cheesecake.
  • Krém lžící rovnoměrně naneste na těsto na plechu.
  • Stěrkou pomalými pohyby vytvořte mramorovanou mozaiku.
  • Pečte na 200 °C po dobu 25 až 30 minut, dokud nezačne hnědnout světlý krém.
Klíčové slovo brownies na plech, cheesecake brownies, cheesecake brownies s tvarohem
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




3 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin3