Recept na pravý nepečený cheesecake s ovocem

Naposledy aktualizováno 24. 6. 2024 autorem Pavlína

Patříte také mezi milovníky lehkých cheesecaků a jiných svěžích nepečených dortů? Pak pro vás máme vynikající recept na pravý nepečený cheesecake s ovocem, který máte za chvíli hotový. Nejlepší na tom je, že si ho můžete přizpůsobit podle toho, co máte rádi a ozdobit si ho třeba ovocem ze zahrádky. Skvěle se hodí na léto a zahradní oslavy, protože vůbec nemusíte zapínat troubu.

Recept na pravý nepečený cheesecake s ovocem
Recept na pravý nepečený cheesecake s ovocem

Z čeho je náš nepečený cheesecake s ovocem

Recept na rychlý nepečený cheesecake s ovocem si každý upravuje podle chuti, takže variant je opravdu mnoho. Náš recept je ze smetany, krémového sýra a mascarpone, díky kterému je náplň cheesecaku vláčná a dobře drží tvar. Pro lepší chuť jsme ji také dochutili citrónovou šťávou a osladili čekankovým sirupem, ale můžete použít třeba i med, javorový sirup nebo klasický cukr.

Pravý nepečený cheesecake
Pravý nepečený cheesecake s ovocem

Jak připravit nepečený cheesecake s ovocem

Přípravu nepečeného cheesecaku zvládne každý. Jako první je nutné připravit korpus, aby pak mohl vychladnout, zatímco si budete připravovat krém. K přípravě budete potřebovat mixér a ideálně také sekáček na potraviny pro rozdrcení sušenek.

Příprava korpusu na nepečený cheesecake

Pravý nepečený cheesecake obvykle připravujeme do klasické kruhové dortové formy, ale můžete použít třeba i plech. Korpus jednoduše připravíte tak, že rozdrtíte sušenky na prášek, který poté smícháte s rozpuštěným máslem. Pokud chcete zdravější formu, můžete přidat i namleté vlašské ořechy a místo másla ghí

Skladem 229 Kč
Naše vlašské ořechy mají bohatou chuť s jemně zemitými a lehce nahořklými tóny. Jejich textura je křupavá, ale zároveň měkká, což přispívá k jejich krémovitosti při žvýkání. Díky své komplexní chuti jsou skvělé jak do sladkých, tak slaných jídel – od pečiva a dezertů po saláty a těstoviny. Navíc jsou speciálně zasušené tak, aby vydržely vynikající po celý rok a nepodléhaly rychle žluknutí a nehořkly.
Skladem 219 Kč
Přepuštěné máslo Ghí v té nejvyšší kvalitě! Ghí vzniká přepuštěním čerstvého másla, kdy se oddělí mléčný tuk od mléčné vody a bílkoviny. Má intenzivní, nasládlou chuť a hodí se do teplé i studené kuchyně. Výhodou přepuštěného másla Ghí je především vysoký kouřový bod – přibližne 250°C. Výborně se tedy hodí místo olejů na smažení. My jej rádi používáme především do tradičních indických a thajských pokrmů.
Skladem 119 Kč
Sušené jahody v jahodovém jogurtu jsou lahodným spojením proslazených jahod a krémového jogurtu, které dohromady tvoří krásně sladkou a přitom krémovou kombinaci. Pro všechny milovníky jahod jsme sušené jahody obalili v jahodovém jogurtu! Sušené jahody v jogurtu si zamilujete jako sladkou svačinku v práci nebo na výletě nebo když vás honí mlsná.

Rozdrcené sušenky s máslem pak dáte do dortové formy, kde je důležité udělat rovnoměrnou vrstvu, kterou co nejvíce stlačíte lžící, aby po vychladnutí másla korpus dobře držel. Jakmile máte hotovo, dejte korpus vychladnout do ledničky.

Recept na pravý nepečený cheesecake s ovocem

Jak rozdrtit sušenky na cheesecake

Rozdrcení sušenek může být někdy oříšek. Nejrychlejší a nejlepší volba je rozdrtit sušenky v sekáčku na potraviny. Sice je tam budete dávat po menších dávkách, ale za to nebudete mít rozdrcené sušenky všude okolo. 

100 Kč sleva na první objednávku

Pokud sekáček na potraviny nemáte, můžete sušenky dát do pevného uzavíratelného sáčku a nadrtit je třeba válečkem na těsto. Dejte si ale pozor, aby se vám sáček neprotrhl.

Jak udělat krém na cheesecake

Nejdůležitější částí je příprava krému. Hlavní je si nejprve zvlášť vyšlehat smetanu, aby nebyla tekutá, proto doporučujeme použít smetanu s vyšším podílem tuku, aby se dobře vyšlehala. V druhé misce smíchejte krémový sýr, mascarpone s čekankovým sirupem, citrónovou šťávou a vanilkovým extraktem. Pokud chcete, aby měl cheesecake jinou barvu než bílou, můžete se sýrem rozmixovat i trochu ovoce.

? TIP: Vyrobte si svůj domácí vanilkový extrakt, který bude krásně voňavý a bez přidaných látek.

Poté pomalu vmíchejte smetanu do misky se sýrem tak, aby byly obě části dobře promíchané. Krém pak dejte na vychlazený korpus a můžete začít zdobit.

Čím ozdobit cheesecake
Čím ozdobit cheesecake

Čím ozdobit cheesecake

Nakonec je čas na oblíbenou část, a to zdobení. Nepečený cheesecake si můžete ozdobit jakýmkoliv ovocem, které máte rádi. Moc hezky vypadá s jahodami, které jsme použili my, ale také s malinami nebo s borůvkami. A protože fantazii se meze nekladou, klidně přidejte i oříšky nebo čerstvou mátu na ozdobu. Také bychom se nebáli lyofilizovaných jahod nebo malin.

TIP: Milujete jahody? Když zrovna nejsou čerstvé jahody, vyzkoušejte sušené jahody v jahodovém jogurtu nebo jahody v hořké čokoládě.

Jak dlouho vydrží cheesecake v ledničce?

Je dost pravděpodobné, že cheesecake bude rychle pryč, ale kdyby vám přesto kousek zbyl, vydrží v ledničce až 5 dnů. Pozor si dejte na ovoce, kterým jsme cheesecake ozdobili, protože kdyby bylo porušené, může brzy chytit plíseň.

Tipy na naše další oblíbené cheesecaky

Těchto krémových dezertů je spousta, protože patří k nejoblíbenějších dortíkům vůbec. Proto na našem blogu můžete najít i další recepty na cheesecake, které můžete vyzkoušet. Pokud máte rádi oříšky, určitě vám zachutná zdravý lískooříškový fitness cheesecake nebo nepečený arašídový cheesecake s arašídovým máslem. Vegani zase ocení nepečený borůvkový cheesecake, celiaky potěší bezlepkový nepečený cheesecake, který patří také mezi zdravé pochoutky.

Často kladené otázky

Jak dlouho tuhne nepečený cheesecake?

Nepečený cheesecake tuhne zhruba 2 hodiny v lednici, ale je lepší ho tam nechat déle, třeba i přes noc.

Čím nahradit mascarpone v cheesecake?

Pokud nemáte moc rádi mascarpone, můžete ho snadno nahradit třeba tvarohem, zakysanou smetanou nebo jen přidáte více jiného krémového sýru.

Co je to cheesecake?

Cheesecake je druh dezertu, který pochází z Řecka. Má dvě části, první části tvoří korpus ze sušenek či ořechů a druhou část tvoří krémová náplň s hlavní ingrediencí krémového sýru a mascarpone. Dnes patří mezi nejoblíbenější dezerty, a to jak v nepečené tak i upečené verzi.

Jak vyndat cheesecake z formy?

Po vyhlazení cheesecaku můžete u většiny forem povolit uzavírání a opatrně dát formu pryč. Pokud děláte cheesecake do jiné formy, než do klasické dortové, doporučujeme použít do formy pečící papír.

Recept na pravý nepečený cheesecake s ovocem

Recept na pravý nepečený cheesecake

Pravý nepečený cheesecake je jedním z nejoblíbenějších dezertů pro svou lehkou svěží chuť a jednoduchou přípravu, kterou zvládne každý.
Doba přípravy 40 minutes
Celková doba 40 minutes
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Dávka 1 dort

Ingredience
  

Korpus

Náplň

  • 400 g smetany ke šlehání
  • 250 g sýru Mascarpone
  • 200 g krémového sýru (např. Philadelphia, Lučina apod.)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 3/4 šálku čekankového sirupu

Zdobení

  • 300 g borůvek nebo jahod či jiného čerstvého ovoce

Postup
 

  • Rozdrťte sušenky na prášek a smíchejte s rozpuštěným máslem.
  • Sušenkovou směs důkladně promíchejte a rovnoměrně vtlačte do formy.
  • Připravený korpus dejte na 20 minut vychladnout do lednice.
  • Mezitím vyšlehejte smetanu s čekankovým nebo javorovým sirupem.
  • V druhé misce smíchejte krémový sýr, mascarpone, citrónovou šťávu a vanilkový extrakt.
  • Poté vmíchejte vyšlehanou smetanu do připraveného sýru, aby se obě části dobře spojily.
  • Vytáhněte vychlazený korpus a naneste na něj připravený krém na cheesecake a ozdobte ho ovocem.
  • Cheesecake dejte na další 2 hodiny do ledničky a poté můžete podávat.
Klíčové slovo nepečený cheesecake, rychlý cheesecake
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




20 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin20