Recept: Nejlepší pistáciový cheesecake

Nepečené cheesecaky jsou v našich kuchyních čím dál víc oblíbené. Nejenže nemusíte zapínat troubu, ale také máte možnost je dochutit dle svých představ. Spojení křupavých pistácií a jemného smetanového sýra je ideální kombinací pro pistáciový cheesecake. Zelenkavý odstín a delikátní chuť oříšků z něj dělají naprosto dokonalý chuťový zážitek.

Není nic jednoduššího, než si nejlepší pistáciový cheesecake připravit doma! Pojďme se na to společně podívat, protože podle tohoto podrobného návodu to určitě hravě zvládnete.

Pistáciový cheesecake
Pistáciový cheesecake

Čím je pistáciový cheesecake výjimečný

Proč jsme zvolili zrovna pistáciový cheesecake? Pistácie jsou považovány za zelené zlato mezi ořechy. Mají dokonale jemnou chuť, a tak lahodí nejen krémovým dezertům. Navíc jsou plné vitamínů a zdraví prospěšných látek. Oproti jiným ořechům jsou tak ideální a zdravější volbou.

Proč jsou pistácie ideální surovinou

Chuť pistácií je jemná, máslová, a přitom trochu sladká. Při vyšších teplotách neztrácí svou chuť, proto tvoří ideální kombinaci s pečenými, ale i nepečenými dezerty. Navíc pistácie obsahují velké množství antioxidantů, vitamínů B i C a minerálních látek, jako je hořčík, železo, nebo zinek.

TIP: Pistácie a vše, co o nich potřebujete vědět

Původ pistácií v gastronomii

Pistácie se v kuchyni začaly používat již před několika tisíci lety. Pocházejí z oblasti Středního východu, kde si je cenili už v dobách středověké Persie. Dnes jsou pistácie oblíbenou ingrediencí v kuchyních po celém světe. Hodí se nejen ke slaným pokrmům, ale i k dezertům. Spojení ořechové chuti pistácií a jemné sýrové chuti je poněkud nové a rychle si získalo své místo mezi dezerty.

Pistáciový dort cheesecake
Pistáciový dort – cheesecake

Jak připravit ten nejlepší pistáciový cheesecake?

My jsme zvolili variantu nepečeného cheesecaku, abychom si usnadnili práci a zároveň vyzdvihli luxusní chuť pistácií. Pokud dodržíte krok po kroku, určitě budete z výsledku nadšeni stejně jako my.

100 Kč sleva na první objednávku

Jak připravit korpus

Výroba korpusu pro nepečený pistáciový cheesecake je velmi jednoduchá. V mixéru si rozdrťte sušenky na jemný prášek, který promícháte s rozpuštěným máslem. Pokud nemáte mixér, můžete sušenky nasypat do sáčku a rozdrtit válečkem.

Směs sušenek a másla rozprostřete na dno dortové formy a lžící utlačte tak, aby byl korpus pevný. Nezapomeňte směs utlačit i po stranách formy, aby vám nevytekl krém. Dejte základ do lednice, aby ztuhl, a mezitím si připravte krém.

Jemný sýrový krém krok po kroku

V míse vyšlehejte všechny mléčné složky: tvaroh, mascarpone i čerstvý sýr, dokud směs není hladká a krémová. Postupně přidávejte pistáciové máslo, čekankový sirup, vanilkový extrakt a šťávu z citrónu. Do krémové směsi postupně vmíchejte nadrobno nasekané pistácie, aby se rovnoměrně rozložily.

Dokončení nejlepšího pistáciového cheesecaku

Do ztuhlého a vychlazeného korpusu rovnoměrně naneste pistáciový krém a uhlaďte. Cheesecake ozdobte nasekanými pistáciemi, pistáciovým máslem a čerstvými borůvkami.

Skladem 309 Kč
100% přírodní máslo z pistáciových jader vás uchvátí. Má perfektní, jemnou konzistenci, neobsahuje žádný přidaný cukr, konzervanty nebo jiné škodlivé příměsi. Pistáciové máslo lze použít například do kaší, s ovocem, do jogurtu nebo jako náplň muffinů či cupcaků. Nejlepší je ale jen tak – na lžičce.
Skladem 169 Kč
Čekankový sirup se vyrábí unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Je to přírodní sladidlo s jemnou, lehce karamelovou chutí, které se skvěle hodí do různých receptů.
Skladem 729 Kč
Naturální pistácie jsou vyloupané a nesolené v prémiové kvalitě. Díky své jemné chuti patří k nejpopulárnějším oříškům na trhu. Vyloupané pistácie jsou ideální nejen k mlsání, ale i k přípravě pistáciového másla, mléka či na ozdobení dortů a raw kuliček. Nabízíme je i v 1000 g balení.

Jak cheesecake servírovat?

Pistáciový cheesecake je ideální servírovat po 24 hodinách. Jednotlivé komponenty se spojí, dort se zpevní a chutě rozloží. Cheesecake skladujte přikrytý v lednici při teplotě do 8 °C. Při správném skladování vám vydrží až 5 dnů.

Ideální nápojové párování

Pistácie mají velmi intenzivní chuť a dělají jednotlivé pokrmy luxusnějšími, proto je důležité nepodcenit ani to, s čím pistáciový cheesecake podáváte. Doporučujeme jej podávat se sladkým bílým vínem nebo s jemným cappuccinem.

Nejlepší pistáciový cheesecake
Nejlepší pistáciový cheesecake

Jak vylepšit pistáciový cheesecake?

Spousta lidí se v kuchyních dezertům spíše vyhýbá kvůli složité přípravě. Jak jste však viděli, některé dezerty jsou úžasně snadné. My vám navíc přinášíme tipy, jak si pistáciový cheesecake vylepšit:

  • Bílá čokoláda: Spojení bílé čokolády a pistácií je jedno z nejčastějších. Bílá čokoláda vyzdvihne sladkost oříšků.
  • Čerstvé ovoce: Maliny nebo jiné lesní ovoce dodají pistáciím svěžest a kyselost. Dohromady to tvoří dokonalou kombinaci, kterou nemůžete nevyzkoušet. A ještě větší dobrotu určitě z pistáciového cheesecaku udělají i maliny sušené mrazem.

Nejčastěji kladené dotazy

Jak dlouho musím cheesecake vychladit?

Doporučuje se cheesecake alespoň chladit 3 hodiny, aby ztuhl a chutě se spojily. Ideálně byste ho měli chladit přes noc.

Můžu použít solené pistácie?

Lepší volbou je použít pistácie nesolené. Slané pistácie ovlivní chuť výsledného dezertu. Pokud ale máte pouze solené, můžete je opláchnout pod studenou vodou.

Můžu cheesecake zamrazit a jak?

Ano, můžete. Cheesecake je ideální zamrazit rozkrájený na kousky, které zabalíte do potravinové fólie a zamrazíte. V mrazáku vydrží až 3 měsíce.

Další recepty z pistácií

Nejlepší pistáciový cheesecake

Recept: Nejlepší pistáciový cheesecake

Nepečený cheesecake plný pistáciové chuti v kombinaci s čerstvým sýrem? Máme pro vás jednoduchý recept, kterému nemůžete odolat.
Doba přípravy 45 minutes
Celková doba 45 minutes
Chod Dessert, Dezert
Kuchyně Vegetariánská, Zdravá výživa
Dávka 1 dort

Ingredience
  

Korpus

  • 250-300 g máslových sušenek
  • 100 g rozpuštěného másla

Pistáciový krém

  • 200 g mascarpone
  • 200 g čerstvého tvarohu
  • 200 g čerstvého sýra lučina, philadelphia
  • 150 g pistáciového másla
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 1 hrst nasekaných pistácií
  • čekankový sirup dle chuti
  • šťáva z 1 citrónu

Na ozdobu

  • nasekané pistácie
  • čerstvé borůvky
  • pistáciové máslo

Postup
 

Korpus

  • Rozmixujte sušenky na jemný prášek a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Promíchejte.
  • Směs sušenek a másla rozprostřete na dno dortové formy a lžící utlačte tak, aby byl korpus pevný. Směs utlačte i po stranách formy, aby vám dobře držel krém.
  • Dejte základ vychladit do lednice, aby ztuhl.

Krém

  • V míse vyšlehejte všechny mléčné složky: tvaroh, mascarpone i čerstvý sýr.
  • Až je směs hladká a krémová, postupně k ní přidávejte pistáciové máslo, čekankový sirup, vanilkový extrakt a šťávu z citrónu.
  • Do pistáciové směsi vmíchejte nadrobno nasekané pistácie.

Kompletace a dozdobení

  • Do ztuhlého a vychlazeného korpusu rovnoměrně naneste pistáciový krém a uhlaďte.
  • Ozdobte nasekanými pistáciemi, pistáciovým máslem a čerstvými borůvkami
  • Dejte do lednice vychladit minimálně na 3 hodiny.
  • Můžete servírovat.
Klíčové slovo dort z pistácií, pistáciový cheesecake, pistáciový dort
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




0 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin