Zdravé domácí snickers – lepší než kupované

Naposledy aktualizováno 16. 10. 2024 autorem lucie

Když jsem ochutnala tyto zdravé domácí snickers, moje první slova byla: „Bože, mňam, to je vážně dobrý!“ Můj manžel na to reagoval, že mi nevěří, když takhle přeháním. Pak ochutnal a musel uznat, že jsou vážně vynikající a od té doby na ně chodil snad každou hodinu a celou várku jsme snědli během dvou dnů.

Tyhle snickers jsou lepší než kupované, jsou zdravé, jsou bezlepkové a pokud máte veganskou čokoládu, můžete udělat i bezlaktózovou verzi.

Domácí snickers tyčinky
Domácí snickers tyčinky

Z čeho jsou klasické tyčinky snickers?

Snickers je populární čokoládová tyčinka vyráběná společností Mars, Incorporated. Skládá se z vrstvy nugátu, karamelu a pražených arašídů, které jsou pokryté mléčnou čokoládou. Snickers se stal jednou z nejprodávanějších čokoládových tyčinek na světě díky své výrazné kombinaci sladké a slané chuti a zajímavé textury.

Tato tyčinka byla poprvé uvedena na trh v roce 1930 a od té doby si získala popularitu po celém světě. A proč se jmenují Snickers? Podle oblíbeného koně, který patřil rodině Mars. Dnes Snickers existuje v mnoha variantách, včetně Snickers s příchutí arašídového másla, Snickers bez cukru nebo v menších snack verzích.

Skladem 69 Kč
Mandlová moučka (hrubší mandlová mouka) je vyrobena mletím neloupaných mandlí. Je to bezlepková mouka, která je skvělou alternativou k běžným obilným moukám. Hojně se využívá při low-carb, paleo a keto dietě. A co upéct z mandlové mouky? Úplně všechno, protože se hodí pro slané i sladké recepty z mandlové mouky, cukroví, pizzu a spoustu dalších dobrot.
Skladem 109 Kč
Arašídové máslo s jemnou konzistencí vás opravdu překvapí. Je 100% přírodní a neobsahuje žádný přidaný cukr.
Skladem 299 Kč
Celé vanilkové lusky o velikosti 15–20 cm mají bohaté využití především při přípravě sladkých jídel jako jsou moučníky, cukroví nebo různé krémy. Oceníte je také při výrobě kvalitní čokolády, zmrzliny, domácího vanilkového cukru, extraktu nebo vanilkové soli. Pravou vanilku můžeme zařadit k nejdražšímu koření světa. Charakteristickým znakem vanilky bourbon Madagaskar je lehce kouřové aroma, které dodává pokrmům velmi intenzivní vůni a chuť.

Z čeho jsou naše zdravé domácí snickers tyčinky?

Naše zdravá verze Snickers je jen z pár ingrediencí, základem je těsto z mandlové moučky, kokosového oleje a javorového sirupu.

Namísto karamelu přicházejí na řadu Medjool datle, které jsou přirozeně sladké, bohaté na vlákninu a minerály jako draslík. Ty rozmixujete s arašídovým máslem a vanilkovým extraktem. Nakonec snickers obalíme rozpuštěnou hořkou čokoládou. A právě tady přichází do hry náš tajný tip – čokoláda Callebaut. O té bude řeč ještě níže.

100 Kč sleva na první objednávku

Tyčinky snickers ve zdravější verzi
Tyčinky snickers ve zdravější verzi

Proč místo karamelu používáme datle?

Tradiční karamel je sice chuťově skvělý, ale je plný rafinovaného cukru, který našemu tělu nic dobrého nepřináší. Datle jsou skvělou přírodní alternativou (standardně se z nich vyrábí zdravý karamel), protože nejenže dodávají sladkou chuť, ale také přidávají spoustu vlákniny, která podporuje trávení, a antioxidantů, které bojují proti volným radikálům.

Navíc obsahují minerály jako draslík a hořčík, které podporují zdraví srdce a správnou funkci svalů.

Skladem 139 Kč
Medjool je speciální odrůda čerstvých datlí s peckou. Oproti klasickým datlím jsou mnohem větší a šťavnatější. Tak neváhejte ochutnat.
Nedostupné 249 Kč
Nemůžete mléko a milujete čokoládu? Pak pro vás máme veganskou variantu čokoládových peciček. I bez přidání mléčných složek si belgická hořká čokoláda zachovává plnou a intenzivní chuť kvalitního kakaa. Je ideální pro ty, kteří hledají alternativu bez kompromisu v chuti.
Skladem 199 Kč
Ikonická belgická hořká čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Má bohatou kakaovou, hořko-sladkou chuť. Využijte na mlsání, ale i jako kvalitní ingredienci při vaření a pečení.

Proč je nejlepší použít čokoládu Callebaut?

Když jde o čokoládu, tak nic nepřekoná Callebaut. Tato belgická čokoláda je vyráběna z těch nejlepších kakaových bobů a je známá po celém světě díky své jemné chuti a vysoké kvalitě. Vyrábí se už více než 100 let a patří mezi nejoblíbenější mezi experty na čokoládu.

Navíc mají i veganskou verzi či čokoládu bez cukru. My jsme nakonec zvolili hořkou čokoládu, protože se lépe rozpouští než čokoláda bez cukru a trochu cukru nám v menší míře neuškodí.

Často kladené otázky

Můžu použít jiné ořechy místo arašídů?

Ano, ale výsledná chuť bude jiná. Super ale budou i pekanové ořechy.

Jaké použít ořechové máslo místo arašídového másla?

Doporučujeme použít například mandlové máslo nebo si lískooříškové máslo.

Můžu snickers zmrazit?

Ano, můžete je zmrazit, v mrazáku vám vydrží i 2 měsíce.

Recept na domácí snickers

Zdravé domácí snickers – lepší než kupované

Tyhle snickers jsou lepší než kupované, jsou zdravé, jsou bezlepkové a pokud máte veganskou čokoládu, můžete udělat i bezlaktózovou verzi.
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celková doba 1 hour
Dávka 6 ks

Ingredience
  

  • 1 ½ hrnku mandlové mouky
  • 3 PL kokosového oleje tekuté (když tak trochu ohřát)
  • 2 PL javorového sirupu nebo medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnek vypeckovaných datlí Medjool namočených v horké vodě na 10 minut
  • 2 PL arašídového másla
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ½ hrnku pražených arašídů
  • 1 ⅓ hrnku čokoládových peciček hořká čokoláda
  • 2 ČL kokosového oleje

Postup
 

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte olejem formu (ideálně tu na banánový chleba) nebo ji vyložte pečicím papírem.
  • V misce smíchejte mandlovou moučku, javorový sirup, vanilkový extrakt a kokosový olej. Těsto pevně vtlačte do připravené formy a vytvořte rovnoměrnou vrstvu.
  • Pečte 20 minut a poté nechte těsto zcela vychladnout.
  • Mezitím si připravte karamelovou vrstvu: V mixéru rozmixujte namočené datle, arašídové máslo, dokud nevznikne hladká směs.
  • Na vychladlou vrstvu těsta rozetřete karamelovou vrstvu a posypte ji arašídy. Trochu je vmáčkněte.
  • Dejte na 30 minut do mrazáku.
  • Mezitím rozpusťte čokoládové pecičky s kokosovým olejem nad parní lázní.
  • Vyjměte z mrazáku a nakrájejte na rovnoměrné tyčinky. Každou tyčinku potřete čokoládovou polevou a nechte ztuhnout v ledničce.
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

2 Comments

  1. muzete recept prevest na gramy pak podle receptu udelat a az pote napsat jeslti je to dobre protoze prevody z cehokoliv na gramy/mililitry skoro nikdy nefunguje co se tyce vareni/peceni?

    v ceske republice nepouzivame hrnecky unce libry etc. ale gramy a mililitry takhle to vypada ze je recept pouze zkopirovan ze zahranici a v nasich podminkach s nasemi surovinamy to proste nebude chutnat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




1 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin1