Fitness cuketové placičky v troubě a bez mouky (nízkosacharidové, low-carb)

Naposledy aktualizováno 25. 9. 2024 autorem Pavlína

Máte doma cuketu a nevíte, co s ní? Zkuste tyto jednoduché cuketové placičky pečené v troubě. Jsou rychlé na přípravu, zdravé a skvěle chutnají. Ideální pro ty, kteří se chtějí vyhnout smažení a upřednostňují lehká jídla. Vyzkoušejte je s různými přílohami nebo samotné s naším oblíbeným jogurtovým dipem.

Cuketové placičky z trouby
Cuketové placičky z trouby

Proč je cuketa zdravá?

Cuketa je nízkokalorická zelenina bohatá na vitamíny a minerály, zejména vitamín C, který posiluje imunitní systém. Obsahuje také vitamíny skupiny B, které podporují metabolismus, a je skvělým zdrojem vlákniny, což přispívá k lepšímu trávení a udržování stabilní hladiny cukru v krvi. Její vysoký obsah vody a nízký počet kalorií ji činí ideální potravinou pro ty, kteří sledují svůj energetický příjem.

Proč vyrábět cuketové placičky v troubě z mandlové moučky?

Mandlová mouka je výbornou alternativou k pšeničné mouce, zejména pokud hledáte bezlepkovou a nízkosacharidovou variantu. Tato mouka je bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a vlákninu, což oceníte ve zdravých pokrmech hlavně proto, že vás zasytí. Nemusíte se tedy bát, že cuketové placičky z trouby budou hladovým jídlem.

Skladem 249 Kč
Mandlová mouka je bezlepkovou a nízkosacharidovou alternativou k běžným obilným moukám. Hojně se využívá při low-carb, paleo a keto dietě na výrobu dortů, palačinek, chleba či pizzy. Bílá mandlová moučka je vyrobena z blanšírovaných mandlí.
Olej olivový extra panenský KORONEIKI 250ml

Olej olivový extra panenský KORONEIKI 250ml

Nedostupné
TOP produkt mezi olivovými oleji! Tento olivový extra panenský olej pochází z velmi vzácných oliv odrůdy Koroneiki, které rostou na Krétě. Olivový olej je za studena lisovaný a vyniká svou specifickou chutí a vůní. Zaručujeme vám nezapomenutelný gurmánský zážitek.
Skladem 69 Kč
Mandlová mouka je bezlepkovou a nízkosacharidovou alternativou k běžným obilným moukám. Hojně se využívá při low-carb, paleo a keto dietě na výrobu dortů, palačinek, chleba či pizzy. Bílá mandlová moučka je vyrobena z blanšírovaných mandlí.

S čím podávat cuketové placičky?

Tyto placičky můžete podávat s různými přílohami. Skvěle se hodí k pečeným bramborám, hranolkám, nebo je můžete servírovat s jednoduchým jogurtovým dipem, který připravíte smícháním bílého jogurtu, nasekané pažitky a petržele, soli a pepře. Tento dip je lehký, osvěžující a skvěle doplňuje chuť placiček.

Placičky ale samozřejmě můžete jíst úplně jen tak a nebude vám k nim nic chybět. Díky použitému koření jsou chutné i samotné.

Cuketové placičky v troubě
Cuketové placičky v troubě

100 Kč sleva na první objednávku

Jak na vláčné cuketové placičky v troubě?

Pokud se bojíte, aby cuketové placičky nebyly příliš suché, když je nebudete smažit, nemusíte se bát. Použitím cukety jsou opravdu vláčné, pokud ale chcete, můžete vzít sprej v oleji a posprejovat je, než je dáte péct. Poté je pečte v troubě a máte vynikající jídlo hotové.

Tipy na další recepty

Potřebujete inspiraci na další recepty? Níže najdete naše oblíbené sezónní recepty z cukety, ale i tip na další placičky, které si snadno vyrobíte doma.

  • Květákové placičky v troubě – milujete placičky? Zkuste tyto extrémně jednoduché květákové placky z trouby.
  • Cuketové muffiny – slané cuketové muffiny jsou skvělé k snídani, svačině, ale můžete si je dát i jako hlavní jídlo k večeři.
  • Cuketové karbanátky – máte doma opravdu velkou úrodu cuket? Zkuste tyhle jednoduché vegetariánské cuketové karbanáty.
  • Cuketové špagety s krémovou omáčkou – pokud chcete hubnout, ale jíst zdravě a hlavně jídlo, které zasytí, zkuste tyto cuketové špagety, které jsou vhodné i pro low-carb dietu.
  • Cuketový perník – jednoduchý a líný cuketový perník, který máte hotový raz dva.

Často kladené otázky

Jak dlouho se pečou cuketové placičky?

Pečou se 11-18 minut při 200 °C, záleží na velikosti placiček.

Můžu cuketové placičky smažit místo pečení?

Ano, můžete je smažit na pánvi na středním stupni, dokud nejsou zlatavé z obou stran.

Jak dlouho vydrží cuketové placičky v ledničce?

V ledničce vydrží až 5 dní, ale nejlepší jsou první den, kdy jsou ještě křupavé.

Můžu použít pouze mandlovou moučku?

Ano, pokud chcete nízkosacharidovou variantu, použijte pouze mandlovou moučku, jinak můžete použít jakoukoliv jinou mouku.

Jak na veganskou verzi cuketových placiček?

Vejce nahradíte lněnými semínky (1 PL lněných semínek na 1 vejce).

Cuketové placičky v troubě

Cuketové placičky v troubě

Připravte si jednoduché a rychlé cuketové placky v troubě. Naše cuketové placičky z trouby jsou z mandlové moučky a jsou proto vhodné i pro low-carb dietu a na hubnutí. Navíc zasytí a nebudete mít po nich hlad.
Doba přípravy 20 minutes
Doba vaření 11 minutes
Chod Hlavní chod
Kuchyně Česká

Ingredience
  

  • 1,5 kg cukety
  • 2-3 vejce
  • 50-100 g hladké mouky dle vodnatosti cukety
  • 50 g mandlové moučky
  • 1 ČL majoránky
  • 1 ČL oregana
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a čerstvě namletý pepř dle chuti

Postup
 

  • Cuketu omyjte a nastrouhejte najemno. Přidejte lžičku soli a nechte 15 minut odležet, aby pustila vodu. Poté ji vyždímejte a dejte do čisté misky.
  • K cuketě přidejte vejce, mouku, mandlovou moučku, prolisovaný česnek, majoránku, oregano, pepř a sůl. Směs dobře promíchejte.
  • Z připraveného těsta vytvarujte placičky na plech vyložený pečicím papírem.
  • Placičky pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 11-18 minut, dokud nejsou zlatavé.
  • Podávejte s jogurtovým dipem nebo pečenými bramborami.
Klíčové slovo cuketové placičky, recepty z cukety
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

1 komentář

  1. A kam se dává ten sýr? Z receptu se Vám vytratil.
    Recept naštěstí znám a placičky jsou luxusní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




2 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin2