Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert

Naposledy aktualizováno 20. 8. 2024 autorem Pavlína

Pokud hledáte rychlý dezert, kterým ohromíte návštěvu, ale zároveň je naprosto triviální, zkuste náš recept na luxusní banán v čokoládě s mraženými malinami a arašídovým máslem. Tento recept je skvělý hlavně v tom, že chutná snad opravdu každému, kdo by nemiloval rozpuštěnou kvalitní belgickou čokoládu a banán, když ho doplníte mraženým ovocem a arašídovým máslem, máte elegantně vypadající zákusek.

Jakou použít čokoládu na luxusní banán v čokoládě

Pro dosažení nejlepšího výsledku doporučujeme použít kvalitní belgickou čokoládu s vysokým obsahem kakaa, můžete použít hořkou i mléčnou čokoládu či jejich kombinaci. Můžete zkusit i veganskou belgickou čokoládu nebo čokoládu bez cukru pro zdravou verzi banánu v čokoládě.

Na rozpuštění se hodí nejlépe belgická čokoláda v podobě čokopecek. Kvalitní čokoláda, jako je belgická čokoláda Callebaut, zaručí bohatou a intenzivní chuť. Můžete také zvolit čokoládu bez přidaného cukru pro zdravější variantu.

Dejte si pozor, ať nekoupíte termostabilní čokopecičky, které se používají do muffinů a drží svůj tvar. Ty by se vám nerozpustili!

Skladem 199 Kč
Ikonická belgická hořká čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Má bohatou kakaovou, hořko-sladkou chuť. Využijte na mlsání, ale i jako kvalitní ingredienci při vaření a pečení.
Skladem 199 Kč
Nejoblíbenější belgická mléčná čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Ochutnejte a nechte pomalu rozpustit na jazyku. Takto si nejlépe vychutnáte její jemnou, mléčnou chuť s karamelovými tóny.
Nedostupné 249 Kč
Prémiová veganská belgická hořká čokoláda bez mléka, nabízející bohatou a intenzivní kakaovou chuť.

Jaké použít ořechové máslo

My máme nejraději arašídové máslo, jíme ho doma ve velké množství, skvěle se hodí k banánu a mléčné čokoládě. Můžete však experimentovat i s jinými ořechovými másly, jako je mandlové, kešu nebo lískooříškové máslo. Každé z nich dodá dezertu odlišný chuťový profil a zvýší jeho výživovou hodnotu.

Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert
Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert

Proč používat mražené ovoce

Mražené maliny při kontaktu s teplou čokoládou změknou a zpevní čokoládu. Máte tak skvělý výsledek, že v některých částech dezertu čokoláda křupe a jinde je rozteklá. Čím víc mraženého ovoce dáte, tím víc bude krustičky na banánu.

100 Kč sleva na první objednávku

Nejraději máme mražené maliny, protože maliny jsou kyselejší a skvěle vyrovnávají sladkou chuť mléčné čokolády a banánu. Pokud ale použijete hořkou čokoládu, můžete zvolit sladší ovoce.

Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert
Na banán v čokoládě můžete dát i jiné mražené ovoce, například ostružiny.

Milujete sladké? Vyzkoušejte ho v trochu jiné podobě a dejte si náš Pendrek sekaný OVOCNÝ MIX nebo jedlou stavebnici, kterou si děti zamilují.

Jak rozpustit čokoládu na luxusní banán v čokoládě

Čokoládu je nejlepší rozpustit ve vodní lázni. Tento způsob zaručuje, že se čokoláda nerozpálí příliš rychle a nespálí se. Postup je jednoduchý: Do hrnce nalijte trochu vody, přiveďte ji k varu a poté snižte teplotu. Na hrnec postavte misku s čokoládovými pecičkami tak, aby se nedotýkala vody. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.

Recept: Banán v čokoládě
Tak jednoduchý recept, přitom ho miluje každá návštěva

Vyzkoušejte také sušený banán

Zatímco čerstvé banány jsou skvělou přísadou do mnoha receptů nebo se hodí jako samotný dezert, vynikající je také sušený banán. Ten přijde vhod hlavně na cesty a vydrží vám pěkně dlouho. Je křupavý, lehký, dodá vám sílu i energii a přestože je sušený, uchovává vysoký obsah draslíku, vlákniny a vitamínů B6 a C. 

TIP: U nás najdete sušený banán v podobě křupavých chipsů, obalený v jogurtu či čokoládě nebo mrazem sušený banán.

Často kladené otázky

Jakou čokoládu použít na luxusní banán v čokoládě?

Doporučujeme použít kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Belgická čokoláda Callebaut patří mezi nejoblíbenější mezi experty na čokoládu.

Jaké ořechové máslo je nejlepší pro tento recept?

Arašídové máslo je u nás nejoblíbenější. Můžete však experimentovat i s jinými ořechovými másly, jako je mandlové, kešu nebo lískooříškové máslo.

Proč používat mražené ovoce na tekutou čokoládu?

Mražené ovoce při kontaktu s teplou čokoládou změkne a zároveň zmrazí čokoládu, takže ta začne v místech, kde je ovoce křupat.

Jak správně rozpustit čokoládu?

Čokoládu je nejlepší rozpustit ve vodní lázni. Do hrnce nalijte trochu vody, přiveďte ji k varu a poté snižte teplotu. Na hrnec postavte misku s čokoládovými pecičkami, které se nedotýkají vody, a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

Proč nedávat čokoládu rozpustit do mikrovlnky?

Čokoláda se v mikrovlnce často rozpouští nerovnoměrně a může se snadno přehřát a spálit. Použitím vodní lázně máte větší kontrolu nad teplotou a zajišťujete rovnoměrné rozpuštění bez rizika spálení.

Mohu použít jiný druh ovoce?

Ano, můžete experimentovat s různými druhy mraženého ovoce, jako jsou mražené jahody, borůvky nebo ostružiny.

Jak dlouho trvá příprava tohoto dezertu

Příprava je velmi rychlá, zabere vám přibližně 10-15 minut. Nejdéle zabere rozpuštění čokolády.

Jak mohu dezert vylepšit?

Můžete přidat ořechy, kokos nebo různé semínka.

Jak na zdravou variantu banánu v čokoládě?

Recept na luxusní banán v čokoládě s malinami a arašídovým máslem

Pokud potřebujete ohromit návštěvu a vykouzlit luxusně vypadající dezert za pár minut, zkuste tento recept na luxusní banán v čokoládě s malinami a arašídovým máslem. Je hotový za 10-15 minut, navíc ho milují děti i dospělí.
Doba přípravy 15 minutes
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Dávka 1 banán v čokoládě

Ingredience
  

  • 1 banán
  • Hrst čokoládových peciček cca 50 g
  • 1 lžíce arašídového másla
  • Mražené maliny dle chuti

Postup
 

  • Banán oloupejte a položte na talíř.
  • Čokoládové pecičky rozpusťte ve vodní lázni.
  • Rozpuštěnou čokoládu nalijte rovnoměrně přes banán.
  • Posypte banán mraženými malinami, které při kontaktu s teplou čokoládou změknou a čokoláda ztuhne.
  • Zakápněte arašídovým máslem a podávejte.
Klíčové slovo banán v čokoládě, rychlý dezert
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




2 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin2