Zdraví skořicoví šneci bez kynutí z mandlové mouky (bezlepkové)

Naposledy aktualizováno 13. 5. 2024 autorem Pavlína

Z mandlové mouky můžete vykouzlit řadu zdravých zákusků, které rychle zasytí. Naši mini skořicoví šneci jsou ideální jako malý zákusek po obědě nebo jako svačinka mezi hlavními jídly. Lze je připravit zcela bez cukru a jsou vhodné i pro bezlepkové stravování.

Proč použít do mini skořicových šneků ořechovou mouku?

Mouky z ořechů jsou skvělá příležitost, jak si moci dovolit ponechat v jídelníčku nějaké to mlsání, i když jsme se zrovna rozhodli zhubnout nebo vás trápí celiakie. Obsahují totiž jen velmi málo sacharidů, za to v nich najdeme obrovské množství zdravých tuků, vitamínů, minerálů a vlákniny.

Mandlová mouka je vhodná alternativa i pro lidi s alergií na mléko nebo laktózovou intolerancí.
Mandlová mouka je vhodná alternativa i pro lidi s alergií na mléko nebo laktózovou intolerancí.

Tip: Bezlepková dieta – vše, co o ní potřebujete vědět. Čtěte na blogu.

Základem těsta zdravých skořicových šneků je mandlová mouka

Mandlová mouka je vyrobený jemný prášek z mandlí, který se používá k pečení nebo jako zahušťovadlo. Mandlová mouka je bohatá na bílkoviny, vlákninu, zdravé tuky a vitamíny a minerály jako je například vitamín E a hořčík.  Používá se jako náhrada za pšeničnou mouku v receptech na pečení, palačinkách, knedlících a i v našich oblíbených mini skořicových šnecích.

Jak si vyrobit domácí mandlovou mouku?

Mandlová mouka se vyrábí z mletých mandlí a může nahradit pšeničnou mouku téměř v každém receptu. Snadno si ji vyrobíte doma nebo ji můžete koupit v supermarketech a obchodech se zdravou výživou

Tip: Chcete si vyrobit domácí mandlovou mouku? Postup naleznete v článku.

100 Kč sleva na první objednávku
Skladem 249 Kč
Mandlová moučka (hrubší mandlová mouka) je vyrobena mletím neloupaných mandlí. Je to bezlepková mouka, která je skvělou alternativou k běžným obilným moukám. Hojně se využívá při low-carb, paleo a keto dietě. A co upéct z mandlové mouky? Úplně všechno, protože se hodí pro slané i sladké recepty z mandlové mouky, cukroví, pizzu a spoustu dalších dobrot.
Skladem 199 Kč
Ekonomické balení kokosového oleje, které můžete využít nejen v kuchyni, ale i v přírodní kosmetice.Kokosový olej je velmi termostabilní, a proto se výborně hodí na zdravé pečení a smažení. Vyzkoušejte si také kokosový olej nanést na pleť. Kokosový olej je totiž bohatý na nasycené mastné kyseliny a antioxidanty
Skladem 199 Kč
Skořice je voňavé a lehce nasládlé koření s nádechem tropických plodů. Jedná se o sušenou a namletou kůru tropického stromu skořicovníku. Mletá skořice má široké použití v kuchyni. Díky své typicky nasládlé chuti a vůni dodává pokrmům (a zejména těm sladkým) velmi příjemné aroma.

Skořicoví šneci bez kynutí? Ano, udělejte si sýrové těsto

Vyrábět dezert ze sýru? Jasně! Mozzarella je zdravá, zasytí a nemá výraznou chuť. Je proto vhodná pro přípravu dezertů. Pokud seženete strouhanou mozzarellu, bude se vám s ní lépe pracovat a můžete použít daleko méně mandlové moučky, než jsme použili my. Ti z vás, co použijí mozzarellu z nálevu, by z ní pomocí utěrky měli vymačkat co nejvíce vody, a poté ji nastrouhat.

Základem pro těsto na skořicové šneky je kvalitní mozzarella s ricottou.
Základem pro těsto na skořicové šneky je kvalitní mozzarella s ricottou.

Nejprve si rozpustíme sýr a ricottu na základ pro těsto na skořicové šneky

Je důležité, aby se sýr a ricotta dokonale spojily. Můžete je vložit zhruba na minutu do mikrovlnky, ale daleko vhodnější je rozpustit je v malém hrnci na nízký plamen. Sýr by neměl začít za žádnou cenu bublat. 

Jak si připravit těsto na skořicové šneky

Rozpuštěný sýr a ricottu promícháme s vajíčkem, mandlovou moučkou a práškem do pečiva. Vypracujeme postupně těsto. Pokud je příliš tekuté, je potřeba přidat více mandlovém moučky. Předtím, než začneme tvarovat mini šneky, tak dáme těsto do ledničky na alespoň 30 minut. 

Pro milovníky vůně skořice doporučujeme přidat 1/2 lžičky do těsta na skořicové šneky.
Pro milovníky vůně skořice doporučujeme přidat 1/2 lžičky do těsta na skořicové šneky.

Jak vytvarovat skořicové šneky

Těsto vyndáme z ledničky a rozdělíme na 6 koulí. Ty vyválíme na tenké placky. Pokud se vám zdá, že se těsto bude lepit, použijte pečící papír a válejte placky přes něj. Placky potřete směsí kokosového oleje s mletou skořicí a sladidlem. Poté placky na skořicové šneky zatočte do rolky a rozkrájejte na tři díly.

Skořicové šneky vložte na pečící papír a nechte péct v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 15-20 minut. Zatímco se šneci pečou, vytvořte si polevu.
Placky potřete směsí kokosového oleje s mletou skořicí a sladidlem.
Těsto vyndáme z ledničky a rozdělíme na 6 koulí. Ty vyválíme na tenké placky.
Skořicové šneky vložte na pečící papír a nechte péct v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 15-20 minut. Zatímco se šneci pečou, vytvořte si polevu.

Skořicové šneky vložte na pečící papír a nechte péct v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 15-20 minut. Zatímco se šneci pečou, vytvořte si polevu.

Skořicoví šneci se neobejdou bez sladké polevy

Na polevu na skořicové šneky smíchejte ricottu, jogurt, sladidlo a vanilkový extrakt. Polevou potíráme teplé šneky před servírováním. Na závěr můžeme posypat skořicí.

Mini skořicoví šneci jsou vhodné i pro děti na svačinu.
Mini skořicoví šneci jsou vhodné i pro děti na svačinu.

FAQ – Nejčastější dotazy

Jakou skořici mám použít do receptu na skořicové šneky?

Použijte mletou skořici do receptu na skořicové šneky. Díky své typicky nasládlé chuti a vůni dodává pokrmům (a zejména těm sladkým) velmi příjemné aroma.

Jak na domácí mandlovou mouku?

Mandlovou mouku můžete vyrobit následujícím způsobem:

1. Nakupte mandle a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
2. Předehřejte troubu na 175 °C a pečte mandle asi 10-12 minut, dokud se nezačnou lehce hnědit.
3. Nechte mandle vychladnout na pokojovou teplotu.
4. Přesuňte vychladlé mandle do mixéru nebo mlýnku na kávu.
5. Míchejte mandle, dokud se nezmění na jemnou mouku. Měli byste vytvořit jemnou a hladkou konzistenci bez hrudek.
6. Po dokončení prosijte mandlovou mouku, abyste odstranili případné hrudky.
7. Hotovou mandlovou mouku uchovávejte v uzavřené nádobě na chladném a suchém místě.

Mějte na paměti, že domácí mandlová mouka bude mít jemnější konzistenci než ta zakoupená, a může se tak lišit ve výsledných receptech.

Jakou mozzarellu mám použít do receptu na skořicové šneky?

Pro recept na skořicové šneky je nejlepší použít měkkou a strouhanou mozzarellu, která se dobře roztéká.

Jak se vyrábí sladká poleva na skořicové šneky?

Sladká poleva na skořicové šneky se běžně vyrábí smícháním sladidla (např. moučkového cukru nebo třtinového cukru), másla, mléka a vanilkového extraktu. Pro naše zdravé mini šneky jsme použili ricottu, jogurt, sladidlo a vanilkový extrakt. Směs se promíchá a poté se poleva nalije nebo rozetře na skořicové šneky.

Jsou skořicoví šneci zdraví?

Ano, skořicoví šneci mají některé zdravotní výhody. Skořice obsahuje antioxidanty a protizánětlivé látky. Nicméně, při konzumaci skořicových šneků je třeba dbát na míru a nekonzumovat je v nadměrném množství.

Jak používat skořici v kuchyni?

Skořice se obvykle přidává do koláčů, buchet a obalovaného ovoce. Můžete ji nasypat také do teplých nápojů, např. horké čokolády nebo jablečného moštu. Skořici však nemusíte zařazovat jen do dezertů. 

Proč je skořice zdravá?

Skořice obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit tělo před poškozením buněk. Snižuje také hladinu cukru v krvi.

Tipy na další recepty z blogu OchutnejOřech

Nízkosacharidoví mini skořicoví šneci z mandlové mouky

Kombinace lahodné skořicové chuti s měkkým a nadýchaným těstem z mandlové mouky, mozzarelly a ricotty. Zkuste i vy rychlou svačinu v podobě skořicových šneků bez kynutí.
Doba přípravy 20 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celková doba 40 minutes
Dávka 12 šneků

Ingredience
  

Postup
 

  • Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
  • V malém hrnci rozpuste mozzarelu a ricottu (na nízký plamen, nesmí začít sýr bublat).
  • Stáhněte z plotny a vmíchtejte vajíčko. Přidejte mandlovou mouku a prášek do pečiva. Vytvořte ze směsi těsto a rozdělte ho na cca 6 koulí.
  • Z každé koule vytvořte co nejtenčí placku, kterou později budete rolovat. 
  • Mezitím si udělejte náplň. Rozpusťte kokosový olej, vmíchtejte sladidlo a skořici. Touto směsí potřete všech 6 placek.
  • Každou placku zarolujte a překrojte napůl. Nyní máte 12 skořicových šneků, které vložte na pečící papír a nechte péct v předehřáté troubě po dobu 20 minut.
  • Zatímco se šneci pečou, vytvořte si polevu. Smíchejte ricottu, jogurt, sladidlo a vanilkový extrakt. Polevou potíráme teplé šneky před servírováním. 
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Další sladké a slané recepty z mandlové mouky

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




1 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin1