Polévky, které zahřejí: 5 skvělých receptů

Polévky jsou důležitou součástí každodenního jídelníčku, skvěle zasytí i zahřejí a zároveň přispívají ke správnému trávení. Pokud chcete vyzkoušet nové recepty a uvařit skvělou a zdravou polévku, podívejte se na naše tipy na polévky, které si určitě oblíbíte.

Proč jíst polévky

Náš jídelníček je klíčový pro správné fungování našeho těla a zdravé polévky mají pro nás spoustu výhod.

Zlepšení trávení

Polévky mají blahodárné účinky na naše trávení. Trávicí trakt je jedním z nejdůležitějších systémů našeho těla. Kromě toho, že nám umožňuje získat energii a živiny z potravin, má také klíčovou roli pro imunitní systém.

Trávení začíná v žaludku a pokud jídlo není správně natráveno, mohou se projevit střevní problémy. V tomto jsou polévky ideálním pomocníkem, protože nám pomáhají nastartovat naše trávení a přispívají tak ke správnému fungování střev.

Sleva na kešu

?TIP: Vyzkoušejte třeba naší polévku z červené čočky, která je díky svému vysokému obsahu vláknina pro střeva prospěšná.

Polévky jsou pro každého

Polévky jsou lehké a snadno stravitelné, proto jsou vhodné pro lidi, kteří mají potíže s trávením nebo sníženou chuť k jídlu. Pokud jste po operaci nebo jste nemocní a máte přirozeně snížený příjem potravin, mohou vám polévky dodat potřebné množství tekutin a živin.

Zdroj tekutin

Někteří lidé mají problém hlídat si dostatečný příjem tekutin. Polévky jsou proto vynikajícím zdrojem tekutin, což je důležité pro pitný režim a hydrataci těla.

100 Kč sleva na první objednávku

Příjem živin a vitamínů

Polévky jsou bohaté na vitamíny a minerály, což pomáhá udržovat naše tělo zdravé a plné energie. Zeleninové polévky jsou bohaté na vitamíny A a C, které posilují imunitní systém a tím pomáhají chránit naše tělo před onemocněním.

Masové polévky jsou zase vynikajícím zdrojem železa, které pomáhá tělu transportovat kyslík a udržovat energii.

Polévka z červené čočky

Polévky a hubnutí

Každý z nás chce občas shodit pár kilo, aby se cítil dobře ve svém těle. Hubnutí je také příležitost ke zlepšení svého jídelníčku a tělesné kondice. Polévky dokážou skvěle zasytit a zároveň tělu dát dostatečné množství živin a vitamínů. Zakápněte si je nakonec olivovým olejem v bio kvalitě, a zasytí pak ještě lépe. Zpestřete i vy svůj jídelníček o zdravé polévky a vyzkoušejte naše oblíbené recepty.

Nedostupné 99 Kč
TOP produkt mezi olivovými oleji!Tento olivový extra panenský olej pochází z velmi vzácných oliv odrůdy Koroneiki, které rostou na Krétě. Olivový olej je za studena lisovaný a vyniká svou specifickou chutí a vůní. Zaručujeme vám nezapomenutelný gurmánský zážitek.

?TIP: Pokud vás zajímá hubnutí, přečtěte si také náš článek o Keto dietě.

5 tipů na skvělé a zdravé polévky:

Připravili jsme pro vás pár oblíbených polévek, které nejen skvěle chutnají, ale jsou také zdravé a plné živin. Zkuste si uvařit některý z našich receptů a uvidíte, že si polévky zamilujete.

1. Zdravá cizrnová krémová polévka s kukuřicí (vegan)

Oblíbená cizrnová polévka je jednoduchá a rychlá na přípravu.  Cizrna je dobrým zdrojem bílkovin, které jsou důležité pro udržení a tvorbu svalové hmoty. Obsahuje také vysoké množství vlákniny, která je dobrá pro správnou funkci střev. 

Cizrnová polévka

2. Rajčatová polévka z pečených čerstvých rajčat (veganská)

Italská kuchyně je ve světě jednou z nejoblíbenějších a rajčata jsou základem pro většinu italských receptů. Pokud máte velkou úrodu rajčat na zahrádce a nevíte co s nimi, vyzkoušejte tento vynikající recept na rajčatovou polévku. Rajčatová polévka je velmi sytá a dá se tak podávat i jako hlavní jídlo.

Polévka z pečených rajčat

3. Veganská dýňová polévka s kokosovým mlékem

Krémová kokosovo-zázvorová dýňová polévka je ideální na podzim, kdy přichází i úroda dýní. Kokosové mléko dodá polévce sladkou chuť a skvěle doplní výraznější chuť zázvoru. Tato podzimní polévka je plná vitamínů a skvěle zasytí.

4. Veganská hrášková polévka s kešu

Oblíbená zdravá hrášková polévka s kešu je plná vlákniny a bílkovin. Je vhodná pro všechny lidi, kteří mají intoleranci na laktózu, protože kešu skvěle nahradí klasickou smetanu. Hrášek je luštěnina s vysokým podílem bílkovin a kešu obsahují kromě proteinů i zdravé tuky. Společně dělají hráškovou polévku chutnější, krémovější a sytější.

Hrášková polévka s kešu

5. Polévka z červené čočky

Recept na polévku z červené čočky využijete v létě i v zimě. Je snadná na přípravu a když do ní přidáte i trochu chilli, pěkně vás v zimě zahřeje. Čočka je dobře stravitelná a obsahuje spoustu rozpustné vlákniny, která postupně uvolňuje sacharidy, takže nezpůsobuje prudké výkyvy hladiny cukru v krvi a vy tak máte delší dobu pocit sytosti.

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin1